12.08.2023

Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi

Konya İl Müftülüğünce 03 Temmuz- 11 Ağustos tarihleri arasında Camii ve Kur'an Kurslarında açılan Yaz Kur'an Kursları, Mevlana Meydanında gerçekleştirilen "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda protokol konuşmalarını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptı. Yaz Kur’an Kurslarında gerçekleşen eğitim ve öğretim faaliyetlerine değinen ve Kur'an Kurslarında eğitim alan öğrencilere başarılar dileyen Öge, kapanış programının hazırlanmasında emeği geçen Kur’an Kursu öğreticilerine, Konya Büyükşehir Belediyesine, daire personeli ile öğrenci ve ailelerine teşekkür etti.

Mehteran, öğrenciler tarafından ilahi dinletileri, gösteriler, hadis sunumu ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile program devam etti. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin hatim duası ve Kur’an Kursları arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmalarında birinci olan kız ve erkek öğrencilere hediye takdimi ile devam eden program, yatsı namazının eda edilmesiyle sona erdi.