Derbent Müftülüğü

17.04.2019

Mehmet Salih UÇAR

Mardin’in Savur ilçesinde 1982 yılında doğdu. İlkokul ve İmam-Hatip orta okulunu bitirdikten sonra Açık öğretim Lisesine kayıt yaparak, 1995-2000 yılları arasında Medrese eğitimi alarak İslami ilimler ve Arapça eğitimi aldı.

2000 yılında Suriye Şam Şehrinde bulunan ve Mısır El Ezher şubesine bağlı Fethul İslam Üniversitesinin Şeriat Fakültesi kısmına başladı. Üniversitenin ilk 3 yılını Şam’da 4. Yılını da Mısır Kahire de bulunan El Ezher üniversitesinde okuyarak 2004 yılında Mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Adana Seyhan Müftülüğünde 2010 yılında İmam Hatip olarak göreve başladı. 2018 yılında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinden mezun oldu. 2018 Ağustos ayında Kocaeli Gebze İlçesinde Vaiz olarak başladı. 2019 Mart ayında Konya Derbent ilçesine Müftü olarak atandı. Ve halen bu görevine devam etmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.