14.06.2022

Sultan Selim Camii’nde Hacı Uğurlama programı düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile Konyamızdan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik Sultan Selim Camiinde uğurlama programı düzenlendi.

Konya İl Müftülüğü organizesinde Sultan Selim Camiinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin kıldırdığı Sabah Namazı ve namaza müteakip hacı adaylarına konuşması ile devam etti. Konuşmasında İl Müftüsü Öge, “Rabbim Sabah Namazında bizlere huzurunda buluşma imkanı verdi. Bizleri huzura erdirdi elhamdulillah. Bu gün burada Konyamızdan hacca gidecek 183 kardeşimizi uğurlayacağız. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Konyamızdan uğurlayacağımız ilk kafilemiz olacak. Hacca gidecek kardeşlerimizi Mevlana meydanından dualarla uğurlayıp eskiden gelen bir geleneği yaşatmak istedik.” ifadelerini kullanan Öge, hacılarla helalleşerek Ümmet-i Muhammed için dua etmelerini istedi.

İlahi dinletisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Kafile Başkanı Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci'nin konuşması ile devam eden program Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin duasıyla sona erdi. Helalleşilerek Hacı adayları dualarla uğurlandı.