28.10.2022

Ömer Faruk TURGUT

1992 yılında Mersin’de doğdu İlköğretimi Mersin’de okudu. Liseyi Şanlıurfa’da okudu ve lise yıllarında Şanlıurfa’da geleneksel şark usulü Arapça ve İslami İlimler alanında dersler gördü. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vazifeye 2013 yılında Mersin/Mezitli’de İmam-Hatip olarak başladı. 2015 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun oldu. 2017 yılında Mersin/Akdeniz ilçesi Huzurkent mh. Ulu Camii de İmam-Hatip olarak görev yaptı. Daha sonra 2018 yılında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine 3.dönem Kursiyeri olarak başladı ve 2021 yılı mayıs ayında mezun oldu. Tekirdağ/Hayrabolu ilçesinde askerlik vazifesini yerine getirdi. İhtisas eğitiminden sonra Mersin/Tarsus ilçe Müftülüğüne cezaevi vaizi olarak atandı. 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan müftülük sınavında başarı göstererek Konya/Taşkent İlçe Müftüsü olarak atandı ve 24.10.2022 tarihinde buradaki görevine başladı. Aynı zamanda Adana Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam eden İlçe Müftümüz iyi derecede arapça bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.