06.07.2023

“Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel düzenlendi

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından korunmaya muhtaç çocuklar konusuna dikkat çekmek, bu konudaki vicdani sorumluluğu hatırlatmak ve onların aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Konya İl Müftü Yardımcısı ve Karatay İlçe Müftü Vekili Abdullah Yalman’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

"Bir Yetime Aile Olmak" konulu panelde Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Koordinatörü Zerrin Koçak "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konusunu anlattı. Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli psikolog Emet Gökçe Uçar “Koruyucu Ailelik Sürece” hakkında bilgiler verdi. Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal çalışmacı Demet Aydın "Nasıl Koruyucu Aile Olunur" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Panel, koruyucu aile olarak bir çocuğun bakımını üstlenen Ahmet Uğur Ay’ın tecrübe paylaşımları ve hediye takdimiyle sona erdi.