17.03.2021

“ Bir Hediye Kur’anın da Senin Okunsun’’

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun (ADRB) yardım faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

İl Müftülüğü Aile ve Rahberlik Bürosu’nun ‘’ Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik’’ sloganıyla başlatmış olduğu yardım faaliyetleri sürerken kampanyaların beşinci etabında İdlib ve Azez’e Kuran’ı Kerim gönderildi.

ADRB öncülüğünde “Bir Hediye Kur’anın da Senin Okunsun’’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında İdlib ve Azez şehirleri ile çevre bölgelerdeki Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) bağlı cami ve Kur’an kurslarında eğitim gören öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 7046 adet Kur’anı Kerim hediye edildi.

Bölgeye ulaştırılan Kur’anı Kerimler, cami ve Kur’an kursu görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Kampanya sonunda yapılan değerlendirme toplantısında proje sorumluları İl Müftülüğü Merkez Vaizesi Ümmü Taş ve İl Müftülüğü Uzman Vaizi Halide Kılıç, projeye maddi ve manevi katkılarından dolayı İl Müftü Yardımcısı Dr. Aslan Çıtır’a, TDV Konya Şube İşlemleri Uzmanı Mümtaz Nuzumlalı’ya teşekkür etti.

Uzman Vaiz Kılıç, ADRB’nin göndermiş olduğu yardım malzemelerinin “Hafız-ı Kur’an Vakıf’ı Anlam”, “Konya Oku ve Yüksel”, “Hanımlar İrfan Yolunda”, “İlmini Geliştir, Hayatını Değiştir” “Değere Değer Katmak” ve “Gönül Yolu –Türkiye Vaizleri “ projeleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışından çevrimiçi eğitimlere katılan öğrenciler tarafından temin edildiğini belirterek öğrencilere de teşekkür etti.

Proje kapsamında bugüne kadar ;

Birinci etap; 41 Uygur göçmeni aileye giysi ve gıda yardımı,

İkinci etap; Konya çevresinde 121 öksüz ve yetime giysi yardımı,

Üçüncü etap; İdlib ve Azez’e 215 soba temini,

Dördüncü etap; İdlib ve Azez bölgesine bir tır dolusu kışlık giysi, ayakkabı, bot, çizme ve mont ile insani yardım malzemesi

Beşinci etap; İdlib ve Azez bölgesine 7046 adet Kur’anı Kerim gönderildiği belirtildi.