08.01.2021

‘’Ziyaretten Hakikate’’ Proje Uygulama Toplantısı yapıldı

Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde hazırlanan ‘’Ziyaretten Hakikate’’ başlıklı projenin uygulama toplantısı İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Vaizler, Din Hizmetleri uzmanları, Din görevlileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile STK’lardan temsilcilerin katıldığı geniş kapsamlı toplantıda projenin uygulama aşaması ele alındı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Poçanoğlu, Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistleri dini konularda bilgilendirerek bir takım bidat, hurafe ve yanlış bilgileri tashih etmek, İslam dininin sahih ve asli kaynaklardan tanıtımını yapmak, kültürler arası tanışma ve kaynaşmaya katkı sunmayı amaçlayan bu projenin hayırlara vesile olmasını temenni ederek projenin uygulamasında görev alan Din Görevlilerine, STK’lara, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Proje ile ilgili bilgilendirme yapan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, hedeflerinin 1 milyon kişiye hitap etmek olduğunu belirterek öncelikle tarihi camilerde görev yapan  personele bidat ve hurafelerin engellenmesi yönünde eğitimler ve inanç turizmi ile ilgili bilgilendirmeler yapılacağını ifade etti.

Yalman, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin uygulanacağı bölgelere Konya’ya gelen turist istatistiğine göre ilgili dilleri bilen tercüman görevlendirileceğini ve turistlerin merak ettiği dini konularda anlık bilgilendirmelerin yapılacağını ifade etti.

Projenin uygulanacağı alanlarda çeşitli dillerde İslam Dini, Kur-an’ı Kerim, ve Hz. Peygamber konularını anlatan katlanabilir ayaklı rulo afişler ile broşürlerin ve broşür stantlarının  hazırlandığını vurgulayan Yalman, ilerleyen süreçte farklı dillerde Kur-an’ı Kerim, İlmihal, 40 Hadis gibi kitapların stantlarda olacağını ve turistlere ücretsiz dağıtılacağını ifade ederek sahih bilgilerin yerli ve yabancı turistlere ulaştırılacağını belirtti.

Projenin uygulanacağı yerler şu şekilde belirlendi:

Sultan Selim Camii,

Mevlana Müzesi civarı,