11.01.2021

Konyalı gönül insanına İl Müftüsü Poçanoğlu’ndan hediye takdimi

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi'nin hayri hizmetleri ile cami ve Kur’an kursları yapımına her zaman maddi manevi destek sağlayan Ömer Zileli’yi makamında ağırladı.

İl Müftüsü Poçanoğlu, hayatını Din-i Mübin-i İslam’a hizmete adamış, maddi manevi yardımları, öncülüğü ve gönlü ile Konya’da birçok Cami ve Kur’an Kursu’nun yapımına destek olan hizmet adamı, hayırsever, gönül insanı Ömer Zileli’yi makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Poçanoğlu şunları kaydetti: ‘’ Ömer Bey sadece Cami ve Kur’an Kursları değil, milli ve manevi değerlerle donatılmış bir neslin yetişmesi için açılan Alibeyhüyüğü İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere çeşitli İmam Hatip okullarının yapımında da maddi manevi destek sağlamış ve öncülük etmiştir. Son olarak Karatay ilçemizde yapımı devam eden Mengene Genç Ağa Camisine maddi destekte bulunmuştur. Din-i Mübin-i İslam’ın derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen, İslam’a hizmeti hayatına şiar edinmiş, gönül insanı Ömer Zileli Bey’e, bugüne kadar yapmış olduğu maddi ve manevi yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.’’

Birçok hayırlı hizmet ve esere vesile olan vakıf anlayışının, milletimizin maddi ve manevi katkılarıyla geçmişten günümüze kadar ulaşan köklü bir değer olduğuna da dikkati çeken Poçanoğlu, vakıf hizmetlerini iyilik Dünya’ya hakim oluncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

Poçanoğlu, Allah yolunda mallarını harcayanların muhsin kimseler olduğunu belirterek hayırsever Zileli’ye günün anısına üzerinde ‘’Şüphe yok ki Allah, iyilik edenleri sever. (Bakara-195)’’ yazılı ayet tablosu ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından yedi ciltlik ‘’Hadislerle İslam’’ isimli eseri takdim etti.