29.04.2020

Camilerdeki Ayakkabılıklar Hayır Kapısına Dönüştürüldü

İmkanı olan getirsin, ihtiyacı olan götürsün sloganıyla, camiler gıda yardımıyla doldu

COVİD-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında mağdur durumda olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına Mevlader, Konya İl Müftülüğü, Selçuklu İlçe Müftülüğü ve din görevlilerinin öncülüğünde Selçuklu ilçesinde bulunan Kule site karşısı Adnan Menderes Camii'nde bulunan ayakkabılıklar hayır çarşısına dönüştürüldü.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber’in katılımıyla Adnan Menderes Camii’nde açılışı gerçekleştirilen hayır çarşısı hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü vazifesi görecek.

"İmkânı olan getirsin ihtiyacı olan götürsün" sloganıyla iki camide başlayan hayır çarşıları ile  "Sadaka Taşı" geleneğinin devam ettirilmeye çalışıldığını söyleyen İl Müftüsü Poçanoğlu,  Konya Mevlader yetkilileri ile bu hayırda koşuşturan din görevlileri ve vatandaşlara teşekkür etti.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğu hatırlatarak, vatandaşları bu ayda zekat, sadaka ve hayırlarda yarışmaya davet eden Poçanoğlu “Camilerimiz şu anda her ne kadar ibadete açık olsa da cemaate ibadete kapalı durumdadır.  Bu sebeple ilimizin birçok yerinde camilerimizde bu ayakkabılıkları evinde fazlası olanın getireceği, ihtiyacı olanlarında alıp götürebileceği bir hayır çarşılarına dönüştürüyoruz. Geçtiğimiz şu zorlu süreçte hayırsever vatandaşlarımızı zekâtlarıyla, sadakalarıyla, hayırlarıyla bu kampanyaya davet ediyorum. Zira Ramazan ayı, bereket ve rahmet ayıdır. Böyle bir çalışmanın belaları savacağına, hastalıkların şifa bulmasına vesile olacağına inanıyorum.  ” dedi.

Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber’de nakdi ve gıda yardımlarının halen devam ettiğini, Selçuklu İlçe Müftülüğü din görevlileri ile iki bin ailenin ziyaret edildiğini, gıda yardımları başta olmak üzere toplamda 700 Bin TL nakdi olmak üzere yardım yapıldığını dile getirdi.

Mevlader Derneği Basın Sözcüsü Maziyetullah Kulu Oğuz ise yaptığı açıklamada “Gönüllü hanımların girişimiyle ve ‘İmkânı olan getirsin, ihtiyacı olan götürsün’ sloganıyla oluşturduğumuz projeyle ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya çalışıyoruz. Bunu da insanın insana ulaşması şeklinde değil de, camiden halka ulaşması şeklinde yapıyoruz. Bundan ötürü ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz mahcup duruma düşmemektedir. Bu iyiliğin halka halka tüm ilimize yayılmasını amaçlıyoruz. Şuanda pilot olarak bu uygulamaya Kule Site karşısındaki Adnan Menderes Camii ile başladık. Hayırsever kardeşlerimiz destekleriyle hayır köprüsü oluşturan camilerimizin sayısı artırmayı hedefliyoruz. ”dedi.