13.03.2020

ADRB’den “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" semineri

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında vaiz ve din hizmetleri uzmanlarına yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” düzenlendi.

Selçuklu İlçe Müftülüğü İkrar Gençlik Merkezi Konferans Salonundan düzenlenen seminerde açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptı. Seminere katılan konuşmacılara teşriflerinden dolayı teşekkür eden Poçanoğlu “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda yapılan çalışmalarla ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Dört oturumda gerçekleşen seminerin ilk oturumunu Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız yaptı.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Konusunda Görev ve İcraatları”nı ele alan Yıldız, yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

İkinci oturumda da Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sabri Akpolat, “Kadına Yönelik Şiddet ve Boşanma ile İlgili Dini Referanslar” konusuna değinerek bilgilendirmede bulundu.

Üçüncü oturumda ise Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Mihriban Tekin “Kadına Yönelik Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Yönlendirme” konusu hakkında bilgi verdi.

Öğle arası sonrası son oturumda konuşan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nevfel Boz “Mağdurlarla Görüşme Tekniklerini” görsel sunumla anlatarak katılımcıları bilgilenirdi.

Seminer soru cevap faslının ardından hediye takdimi ile sona erdi.