17.02.2020

Kur’an kursu öğreticilerine yönelik Arapça eğitimleri başladı

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından bayan Kur’an kursu öğreticilerine yönelik hazırlan Arapça dil eğitimi dersleri başladı.

Eğitimin ilk gününde kursun açılışını yapan İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, dil kursunun amacının kurum içerisindeki personelin Arapça dil eğitimi konusunda daha yüksek seviyelere ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade ederek “İlimizde yaklaşık iki yüz bin Suriyeli mülteci var. Bizler mültecilere yönelikte de çeşitli irşad faaliyetleri yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de irşat faaliyetlerimizde daha verimli olmak adına bu eğitimi düşündük ve bugün de Allah’ın izniyle başladık. Ben kursumuzun hayırlı olmasını temenni ediyor, eğitime katılan personelimize başarılar diliyorum. ”dedi.

Suriyeli bayan eğitmenler tarafından Kur’an kursu öğreticilerine yönelik, her hafta pazartesi ve cuma günleri 14.30-16.30 saatleri arasında planlanan dersler, Hacıveyiszade Camii altındaki derslikte eğitime devam edecek.