14.02.2020

Konya ADRB’den bayanlara yönelik “Huzurlu Aile Huzurlu Toplum” seminerleri

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında bayanlara yönelik ikincisi düzenlenen “Huzurlu Aile Huzurlu Toplum” projesinin ilk semineri Konya İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Kur’an ve Sünnet ışığında evliliğe dair hükümler konusunda çiftleri ve ailelerini bilgilendirmek üzere Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk yaptı.

Amaçlarının Kur'an ve Sünnet ışığında evlilik kurumunun önemi anlatmak olduğunu ifade eden Öztürk “Evlilik hazırlığında olan ve yeni evlenen çiftlerin, İslam ahlakı doğrultusunda bilgilendirilmesi, aile kurumunun daha sağlam temellere dayandırılması amacıyla bu seminerleri düzenliyoruz. Amacımız nikah dairelerine müracaat eden çiftleri Kur'an ve Sünnet ışığında bilgilendirerek aile kurumlarını sağlam temellere dayandırmaktır. ”dedi.

Öztürk’ün konuşmasının ardından İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Zerrin Koçak tarafından sunum eşliğinde katılımcılara  “Aile İçi İletişim” konulu seminer verildi.

Her hafta Çarşamba günleri gerçekleştirilecek olan  “Aile Okulu” seminerlerinde “Çocukluk Dönemi Din ve Değer Eğitimi”, “Aile ve Sosyal Medya”, “Ailede İffet ve Sadakat”, “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile”, “Ailede Fıkhi Meseleler”, “Ergenlik Dönemi Çocuklarla İletişim” ve “Kulluk Bilincini İsraf Etme” konuları ele alınacak.