06.06.2018

İl Müftümüzün Devir-Teslim Töreni Açılış Konuşması Metni

Hamdin tamamı bizleri iman ve ilim nimeti ile nimetlendiren âlemlere üstün kılan Allah (CC) ‘ne salat selam server­-i asfiya, Hatem-i enbiya Muhammed Mustafa efendimize Ali ashabı ve etbâına olsun.
Allah’ın selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun.

Dini-i Mübin-i İslam’a aziz milletimize, kadim İslam yurdu Konya’ya hizmet edebilme imkânını lütfeden Allah (CC) ‘ne hamd olsun. Cenabı-ı Hakk hayırlı, bereketli hizmetler nasip eylesin, mahcup etmesin.

Konya il müftülüğü gibi çok önemli göreve beni layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Başbakanı Sayın Binali YILDIRIM’a ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir BOZDAĞ ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamıza şükranlarımı arz ederim.

Bu vesile ile bu şehre benden önce İl Müftüsü olarak hizmet eden Müftülerimizden Rahmet-i Rahman’a kavuşanları rahmetle ve şükranla anıyor, ber hayat olan Müftülerimize sağlıklı huzurlu bereketli uzun ömürler dileyerek şükranlarımı ve takdirlerimi arz ediyorum. Ayrıca ve özellikle ahlak-ı hamide sahibi Prof. Dr. Ali AKPINAR hocamıza gayreti, hizmeti sebebiyle şükranlarımı arz ediyorum.

Konya İl Müftülüğü gibi çok değerli bir görevi her türlü siyasi, meşrebi,  yerel ve etnik düşünceye mahkum olmadan; Ülkemizin ulaştığı vizyon, nezaket, zarafet hidayet ve dirayetle, İslam’ın ana kaynakları Kuranı Kerim, Rasulullah (sav) efendimizin sünneti ve bu iki ana kaynaktan iktibas edilen bilginin, ilmin rehberliğinde Salih selefimizin muhteşem müktesebatı ve tecrübi birikimi çerçevesinde; kuşatıcı, kalpleri birleştiren milletimizi hak hukuk üzerine kenetleyen, çözüm üretebilen bir anlayışla bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğim.

Ayrımcı, ayrılıkçı, ötekileştirici, kırıcı, itici yaklaşımlarda bulunanlara kaba ve katı bir dil kullananlara puslu ve bulanık, gizli ve gizemli üslup ile kendisini şer-i şerifin önüne geçirme çabalarına kalpleri, gönülleri, akılları işgal gayretlerine ve özellikle Allah ve Dininin düşmanları ile işbirliğini ve ihanetini ihtiyat ve temkin gibi ıstılahların arkasını sığınarak ihanetlerini gizlemek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğim.

Değerli misafirler saygıdeğer görev arkadaşlarım!

İslam kadar ilme değer veren bir din ve bu yüce dinin tezahürü olan bir medeniyet tarif etmek mümkün değildir.

İslam dini mahza bir ilim dinidir. İlim olmadan bizim milletimize Konya’ya Din-i Mübin-i İslam’ı anlatmamız mümkün değildir. İlim olmadan ilme sarılmadan bizlerin yani hocayız diyen insanların vazifemizi hakkıyla yerine getirmemiz mümkün değildir. Ve milletimiz arasında ülfeti kardeşliği, bereketi, ihlası, samimiyeti meydana getirmemiz mümkün değildir. Şunu biliyoruz ki cehalet ancak ilimle bilgiyle, zulumat (karanlıklar) ancak hidayetle yok edilebilir.

Bu sebeple hem personelimiz ve hem de şehrimizde ilim (bilgi) seviyesinin yükselmesi için çok çalışacağız.

Sözlerimi şöyle bitirmek isterim: Akif ‘in “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ‘’ dediği ezan-ı Muhammedinin gönüllere sekinet veren sedasını yankılandıran müezzinlerimize mihrapta kıyamda duran minberde İslam’ın Yüce hakikatlerini anlatan İmam- Hatiplerimize Dinimizin iyiliği emir- kötülükten nehiy emrini yerine getiren müftülerimiz ve vaizlerimize şifa ve rahmet olarak indirilen Kelamullahı öğreten Kur’an Kursu öğreticilerimize, işlerimizi kolaylaştıran müstahdemlerimizden memurlarımıza şeflerimizden şoförlerimize murakıplarımızdan müdürlerimize vel hasıl bütün personelimize en kalbi muhabbetlerimi bildirir, “Birr ve takvada yardımlaşmak” duasıyla ve dileğiyle selam ve sevgilerimi sunar, hayır dularınızı beklerim. Ramazanınız mübarek olsun. Selam ve hürmetle. Allah’a emanet olunuz.

Ahmet POÇANOĞLU
Konya İl Müftüsü