Ereğli İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hilaliye Erkek Kur’an Kursu ile Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu iş birliğinde yürütülen Hafız İHO Projesi kapsamında hafızlık eğitimini tamamlayan 50 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.
Ereğli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.
Konya Valisi Sayın İbrahim Akın ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptıkları konuşmada, hafız öğrencilerin hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i rehber edinmeleri temennisinde bulunarak öğrencilerin yetişmesinde emeği bulunan öğreticilere ve velilere teşekkür ettiler.
Programda, Ezanı Güzel Okuma Türkiye birincisi Mustafa Alphayta tarafından ilahi dinletisi sunuldu. Ardından Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya birincisi Alpcan Çelik Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Hafızlığını tamamlayan öğrenciler de Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.
Merasim, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin yaptığı duanın ardından hafız öğrencilere icazet belgeleri ve çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi.