10.07.2025

2025 Aile Yılı Kapsamında Adıyaman’da Gerçekleştirilecek Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımıyla İlgili Basın Toplantısı Düzenlendi

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı ” projesi kapsamında Adıyaman’da gerçekleşecek organizasyonun çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge,"İhtiyaç Sahipleri İçin Yuvalar Kuruyoruz" projesinin, 2025 yılının Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesi vesilesiyle çok daha büyük bir anlam kazandığını dile getirdi.

Konuşmasının devamında Müftü Öge, “İhtiyaç Sahiplerİ İçin Yuvalar Kuruyoruz” projemizin deprem bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz toplu nikah merasimlerimizin önceki safahatinde Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da iyilik yürüyüşümüze devam etmiştik; şimdi de Adıyaman’daki ihtiyaç sahibi nişanlı 100 çiftimize umut olmak üzere yola çıkmış bulunmaktayız. 

4.durağımız olan “Adıyaman’da Yuvalar Kuruyoruz” toplu düğün ve çeyiz yardımı programımızın detaylarını sizlerle paylaşmak için bir aradayız. 

2025 yılının Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte bu tür projeler sadece sosyal yardım değil, aynı zamanda aile kurumunu destekleyen önemli birer toplumsal kalkınma hamlesi haline gelmiştir.

Kıymetli Basın Mensupları,
Malumunuz, 6 Şubat’ta ülkemiz asrın felaketi olarak nitelenen elim bir deprem felaketi ile  karşı karşıya kalmıştı.11 ilimizde büyük bir coğrafyayı  etkileyen bu depremlerde pek çok kardeşimiz hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve birçok kardeşimiz de evini barkını, işini aşını yitirmişti. 

Geçtiğimiz yıllarda ve bu yıl felaketin yaşandığı illerden Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için, bu derin yaranın izlerini silmek  gayesiyle  çok anlamlı bir proje olan “İhtiyaç Sahipleri İçin Yuvalar Kuruyoruz” projemiz ile bu illerin her birinde 100’er ihtiyaç sahibi gencimizin düğün merasimlerini gerçekleştirdik. Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan sonra bu hayırlı projemizin dördüncü etabını nasipse 19 Temmuz 2025 Cumartesi günü Adıyaman’da gerçekleştireceğiz.

Kıymetli Basın Mensupları,
Bizler TDV Konya Şubesi olarak felaketzede coğrafyada her alanda yardım ve destek olmanın yanı sıra  ihtiyaç sahibi gençlerimiz için umut olacak evlilik ve çeyiz yardımı projesi  ile de onların gönüllerine dokunmaya çalışıyoruz. Aile yılı vesilesiyle, aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerin desteklenmesi, yürüttüğümüz bu projeye ayrı bir anlam ve sorumluluk yüklemektedir. 

Diyanet İşleri Başkanımız Muhterem Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamızın da moral ve motivasyon olarak büyük destek verdiği; Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği ile birlikte yürüttüğümüz bu anlamlı projenin dördüncüsünü de Adıyaman’da gerçekleştirerek 100 çiftimizin yüzünde tebessüm olacağız inşallah.

Değerli Basın Mensupları; 
Adıyaman’da gerçekleştireceğimiz toplu düğün ve çeyiz yardımı programımız için halkımızın desteğiyle hazırlanan çeyiz, düğün ve evlilik yardımları aynı gün, 19 Temmuz 2025 Cumartesi günü  Adıyaman’da Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamızın da iştirak edeceği Toplu Düğün ve Nikah Merasimi Programı ile  depremde hayalleri yıkılan, umutları kaybolan Adıyaman’lı 100 çiftimize yeni bir yuva olacak inşallah. Her kurulan yuva, aile değerlerimizin yaşatıldığı bir meşale, geleceğe umutla bakan bir ocaktır.

Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan başta Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfına, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Adıyaman Valiliğine, Adıyaman İl Müftülüğüne, Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesine, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize, Mehir Aile Derneğimize hususi teşekkürlerimi arz etmek istiyorum.. 

Ayrıca bu yardımlar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda gösterdiğiniz çaba ile bu çalışmaların bereketlenmesine vesile olduğunuz  ve bizleri yalnız bırakmadığınız için  siz değerli basın mensuplarımıza da çok teşekkür ediyor, bu güzel projelerin artarak devam etmesini 2025 Aile Yılı’nın bir parçası olan bu projenin, ülkemizin dört bir yanında daha fazla aileye umut olmasını diliyor,, ülkemize hayırlar ve bereketler ihsan etmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.