18.10.2023

Meram Müftülüğünden Engelli Bireylere Yönelik Hadis Ezberleme Yarışması

Meram İlçe Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında 12 -20 yaş arası Engelli öğrencilere yönelik "40 Hadis Ezberleme Yarışması" düzenlendi.

Yarışma öncesi konuşan İlçe Müftüsü Zekeriya KOÇAK; Diyanet İşleri Başkanlığımızca engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığımız hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak , islam'ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuyup anlayarak ahlaki değerler kazandırmak, sosyal bilgi beceri ve yeteneklerini geliştirerek özgüvenlerini arttırmak amacıyla böyle anlamlı bir yarışma tertip ettik. dedi .

Gerçekleştirilen yarışmada; Barış Can Balcı birinci, Hatice Kübra Güçlü ikinci ve Ayşe Koçar üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ve yarışmaya katılanlara para ödülü ile kitap hediye edildi.

Müftü KOÇAK yarışmaya katılan öğrencilere, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerine ve değerli ailelerine teşekkür etti.