15.06.2022

YAZ KURAN KURSU SEMİNERİ 2022

Konya Meram ilçesinde "Yaz Kur'an Kurslarının" daha etkin ve verimli olması amacıyla,  bu kurslarda görev alacak İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticileri için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Meram Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen yoğun bir katılımın olduğu seminere İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE, İlçe Müftümüz Zekeriya KOÇAK ve görevlilerimiz katıldılar.

İlçe Müftümüz Zekeriya KOÇAK’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE Yaz Kur'an kurslarındaki eğitim-öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülmesini ifade etti. Yaz kursu boyunca öğrencilere değerli olduklarının hissettirilmesi, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilmesi, kursta bulunmalarının önemi ve amacının kendilerine anlatılması hususuna dikkat çeken İl Müftümüz Doç. Dr. Ali ÖGE "Yaz Kur'an kurslarımızın, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, tüm öğreticilerimize ve öğrencilerimize başarı ve kolaylıklar dilerim" dedi.

Seminerde görevlilere; çocukların gelişim döneminin özellikleri, çocuklarla sağlıklı iletişim kurabilme ve sorumluluk bilinci geliştirme ve etkili öğretmenlik gibi konular üzerinde durularak öğreticilerin çocuklara nasıl davranması gerektiği, eğitim materyallerini nasıl kullanacakları, Kur'an eğitimini nasıl daha faydalı hale getirilebileceği hususunda bilgilendirme yapıldı.

Çocuklarımıza sadece elifi değil, elif gibi düzgün olmayı, ibadetlerin yanında, güzel ahlaklı birey olmayı öğretmenin temel fikir olarak ortaya çıktığı seminerde çocuklara yönelik davranışlarımızı, kullanacağımız dilimizi, üslubumuzu geliştirmemizin önemi hocalarımız tarafından vurgulandı.

Katılımlarıyla bizleri onurlandıran İl Müftümüz Doç. Dr. Ali ÖGE Hocamıza, teşekkür ederiz. Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak görevlilerimize kolaylıklar dileriz. Rabbim hayırlı hizmetlerini verimli ve daim eylesin. Kurslara katılacak öğrencilerimize burada öğrendikleri temel bilgilerin hayatları boyunca referans olacak bilgiler olacağını hatırlatır, başarılar dileriz.