T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Meram Müftülüğü

21.04.2026

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, 2026 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2026 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Arpaguş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, 2026 yılında da milletimizin kurban emanetlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle hem ülkemizde hem de tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edecektir. ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla ülkemizin dört bir tarafına ve başta Filistin olmak üzere mazlum ve mağdur coğrafyalara yardımsever milletimizin iyilik elini uzatacak ve hüzün rüzgârlarını bayram sevincine dönüştürmeye gayret edecektir.” diye konuştu.

“Yurt içinde 18 bin Türk Lirası, yurt dışında 7 bin Türk Lirası olarak belirledik”

“Bu yıl ülkemizin tüm il ve ilçelerinde, yurt dışında 84 ülkenin 420 bölgesinde kurban faaliyeti gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle, daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine vesile olmak istiyoruz. Hazırlıklarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Kurban bağışlarının kabulünden etlerin dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.