26.03.2024

Bedir Kız Kur'an Kursunda “Hafızlığa Besmele Programı” yapıldı.

Hafız İHO projesi kapsamında Bedir Kız Kur'an Kursunda hafızlığa başlayan ve aynı zamanda Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi olan otuzbir öğrenciye yönelik “Hafızlığa Besmele Programı” düzenledi.

Bedir Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen programa; Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hilal Kınık ve öğretmenleri, Bedir Gençlik Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Biçer, davetliler, Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu yaptı. Hafızlığa başlayan 5. Sınıf öğrencileri ve ailelerini tebrik eden İlçe Müftüsü İmamoğlu hafızlığın önemine değinerek “Kur’an-ı Kerimi okumak, ezberlemek, ilahi mesajları anlamak ve hayata tatbik ederek yaşamak çok önemlidir. İşin özü hafızlık demek Kur'an'la bütünleşmek demektir. Hafız olmak, hafız annesi, hafız babası, hafız kardeşi olmak gerçekten çok güzel duygulardır. Bugün burada otuz bir yavrumuz, aldıkları eğitimlerin ardından hafızlık yolunda bir adım daha ilerlemeye başladılar. Aynı zamanda hafızlık eğitimi alırken Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda da eğitimlerine devam ediyor öğrencilerimiz. Ben huzurlarınızda bu yoğun tempoda canla başla çalışarak hafızlığa gönül bağlamış yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Onları destekleyen ailelerine, yetişmelerine katkı sağlayan, emek veren hocalarımıza ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve sergilenen görsel sunum sonrası program, hediye takdimi ile sona erdi.