02.12.2016

MAHREMİYET EĞİTİMİ PROJESİ

PROJENİN ADI : MAHREMİYET EĞİTİMİ

PROJENİN AMACI:

İl müftülüğü Uzman vaizi Fatma AKÇIN’ın oluşturduğu seminer ekibinin Karatay müftülüğü bünyesinde bulunan Kur’an kursu öğrencilerinin  “Mahremiyet Eğitimi” konusunda oluşturulan proje kapsamında “kişinin mahremiyeti”, “ailenin mahremiyeti”, “bireylerin birbirlerine karşı mahremiyeti”,” mahremiyet alanının sınırları nelerdir”, “eşlerin birbirlerine karşı mahremiyeti”, “Çocuklara mahremiyet eğitimi nasıl verilir alt başlıklarında bilgilendirilmesi hedeflenilmiştir. Bu doğrultuda kurs öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim’in çizdiği esaslar, haramlar ve helaller dairesinde kendi mahrem alanları ile birlikte çevrelerindeki insanların mahrem alanlarına saygı duyulmasının ne kadar önemli bir hak olduğunu kavramaları sağlanacaktır.

PROJENİN ÖZETİ:

1. Karatay bölgesinde bulunan Kur’an kurslarını gruplara ayırıp, bir Kur’an kursunun bünyesinde bir araya gelmeleri sureti ile eğitim alınması temin edilecektir.
  2. İl müftülüğü bünyesinde eğitim vermek amacı ile kurslara giden il müftülüğü uzman vaizi Fatma Akçın’ın oluşturduğu ekip eğitimi verecektir.
  3. Eğitim il müftülüğü ve ilçe müftülüğümüz kursları arasında belirlenen gün ve saatlerde Aralık 2016 tarihi ile başlayıp, birinci dönemin sonunda nihayetlenecektir.

PROJE ALANI:

Karatay müftülüğü Kur’an kursları

PROJENİN BÜTÇESİ:

Karatay Müftülüğünce karşılanacaktır.

PROJE UYGULAMA ZAMAN ARALIĞI:

Aralık 2016 tarihinde başlayacak, eğitim öğretimin birinci yarı yılının bitiminde nihayetlenecektir.

PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ:

Hasan Hüseyin ARSLANTÜRK (Karatay İlçe Müftüsü)

Fatma Hale SAĞIM (Karatay Müftülüğü Vaizi)

SEMİNER PROGRAMININ UYGULANACAĞI KURSLAR

MAHREMİYET  EĞİTİMİ

SEMİNER

VERİLECEK KURSLAR

KATILACAK

KIZ KUR’AN KURSLARI

G.O.P. Kur’an Kursu

G.O.P. K.K.K., KARBEL ERKAM, UFUK Kız Kur’ an Kursu

AHMET KOLAT Kız Kur’an Kursu

FETİH Kız Kur’an Kursu, KARŞEHİR ULU CAMİİ, KARŞEHİR ZİYA İZİ, AKABE Kız Kur’an Kursu

H.MUSA EFENDİ Kız Kur’an Kursu

HACI MUSA EFENDİ Kız Kur’an Kursu KARKENT BÖLGESİ SİTE SAKİNLERİ (camilerden duyuru yapılarak site sakinleri çağrılacak.)

ULUBATLI HASAN MAH.  AKŞEMSEDDİN

ARAPLAR DÖRT YOL,

HALE Kız Kur’an Kursu

MARİFET Kız Kur’an Kursu NURSEKİZKÖŞE Kız Kur’an Kursu TELLİOĞLU Kız Kur’an Kursu YAVUZ SULTAN SELİM Kız Kur’an Kursu