20.09.2021

İl Müftüsü Öge ve İlçe Müftüsü İmamoğlu’ndan Beytü’l-Hikmet Kur’an Kursuna ziyaret

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ve Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Konya’da ilk defa uluslararası hafız öğrenci yetiştiren Beytü’l Hikmet Kur’an Kursuna ziyarete bulundu.

İl Müftüsü Öge ve İlçe Müftüsü İmamoğlu Kur’an Kursu Yöneticisi Hüseyin Arpacı’dan eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili kısa bilgiler aldıktan sonra Kur’an kursunu gezerek Kazakistanlı hafız adayı öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. Öge ve İmamoğlu, ziyarete eşlik eden Ykylas Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Ruhani Hazine Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halilla Majanov’lada istişarelerde bulunarak karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Beytü’l Hikmet Kur’an Kursu uluslararası hafızlık eğitimi projesi kapsamında Kazakistanlı 15 öğrenci ile hafızlık eğitimine başlarken, Eylül ayı sonunda Kırgızistan’dan gelecek 13 öğrenci ile toplamda 28 hafız adayına ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı uluslararası hafız öğrenci yetiştiren Kur’an kursları;

•             Bolu İl Müftülüğü Sandallar Kız Kur’an Kursu,

•             Manisa Akhisar İlçe Müftülüğü Hilaliye Erkek Kuran Kursu