20.09.2021

İlçe Müftülüğünde “Ahilik ve Ahi Evran” Konulu Seminer Düzenlendi

17 Eylül 2021 Cuma günü “2021 Ahi Evran Yılı” ve "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında Karapınar Merkez Kız Kur'an kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi. Programa konuşmacı olarak İlçe Vaizi Esma UYSAL katıldı.

Ahi Evran'ın doğumunun 850. Yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programda Vaiz Esma UYSAL, Anadolu Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran'ın sosyal, iktisadi ve sayasi hayatı etkileyerek Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda önemli rolü olduğunu ifade etti. Kurallarının asıl kaynağı din olan ve ticarette helal kazancı amaçlayan ahilik teşkilatının ticaretin ön plana çıktığı büyük ve kapsamlı bir teşkilat haline geldiğini söyledi.

Vaiz Esma UYSAL Ahi Evran'ın kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakârlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlâkın, sanatın, aklın ve bilimin esas alındığı Ahilik Teşkilatının kurucusu olduğunu, bu faziletli âlim ve mutasavvıf Ahi Pîri Horasanlı Türkün, kesin olmamakla birlikte Moğollara karşı mücadele ederken 93 yaşında şehit edildiğini ve kabrinin de Kırşehir’de kendi adı ile anılan caminin bitişiğinde olduğunu sözlerine ekledi

Hem öğrencilerimiz hem de öğreticilerimiz adına verimli geçen programın sonunda Vaiz Esma UYSAL ilgilerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.