22.04.2024

Pınarbaşı Mahallesi Yeni Camii’inde Şehitleri Anma Programı Düzenlendi.

وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ اَمْوَاتٌۜ بَلْ اَحْيَٓاءٌ وَلٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ

"Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz."
Bakara Suresi 154. Ayet

Cuma namazı öncesi başlayan program, vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin aziz ruhu için Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Veli Ataşoğlu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kurs Öğreticisi Ahmet Badem'in Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Şehitler Haftası münasebetiyle Cami Derneğinin katkılarıyla düzenlenen programda, İlçe Müftümüz Mustafa Fatih Yar; vatan, millet ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve vefat eden kahraman gazilerimiz için yapılan hatim duasının ardından Cuma namazı eda edildi.

Cuma namazı sonrası cami cemaatine yapılan ikramın ardından program sona erdi.