31.12.2020

Mustafa Fatih YAR - Kadınhanı İlçe Müftüsü

İlçe Müftümüz 1975 yılında Ankara’da doğdu. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.2003 yılında Şanlıurfa ili Kızlar Köyü Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2005 yılında girdiği Selçuk İhtisas Eğitim Merkezi sınavını kazanarak 2008 yılında kursu başarıyla tamamladı. Şanlıurfa İl Müftülüğünde 2 yıl görevlendirme ile murakıplık görevinde bulundu. Görevde yükselme sınavı sonucunda 2010 yılında Adıyaman İli Kahta ilçesine Vaiz olarak atandı. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Hadis Anabilim dalında “Kitabu’l-ilim ve Hadis Kaynaklarındaki Yeri” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2014-2018 yıllarında Aksaray İl vaizi olarak görev yaptı. Aksaray İl Müftülüğü bünyesinde Gençlik ve Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 27 Eylül 2018 tarihinde Erzurum/Şenkaya İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 4 Aralık 2020 tarihinden itibaren Kadınhanı İlçe Müftüsü olarak görevine devam eden Mustafa Fatih YAR dört çocuk babasıdır.