07.04.2024

Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi.

Ramazan ayının 27. gecesi olarak bilinen Kadir Gecesi dolayısıyla camilerimizde kandil programları düzenlendi. Vatandaşların camilere akın ettiği gece, ibadet ve dualarla idrak edildi.

Kandil programı, İlçe Müftülüğümüze bağlı İbrahim Paşa Camii Müezzin Kayyımı Cevdet Sarıkaya'nın Mevlidi Şerif okumasıyla başladı.

Okunan Mevlidi Şerif'in ardından Kadir Gecesi’nin İslam âlemi için hayırlar getirmesi temennisiyle vaaz eden İlçe Müftümüz Mustafa Fatih Yar, vaazında “Ya Rabbi! Mescidi Haram ve Mescidi Nebevi nasıl mübarekse Mescidi Aksa'nda o kadar mübarek ve azizdir. Başta Kudüs, Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyadaki zulüm gören bütün kardeşlerimize yardım için bizi vesile eyle, Cenab-ı Hak, gönüllerimizi, hanelerinizi, memleketimizi bereketlendirsin. Vatan millet uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize ve tüm geçmişlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. ” diyerek İsrail'in saldırıları karşısında direnen Filistin ve Gazzeli Müslüman kardeşlerimizin zafere ulaşması için dua etti.

Kur’an Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif ve okunan ilahilerle gönüllerin coştuğu kandil programı kılınan hatimle teravih namazının ardından sona erdi.

Milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.