28.02.2020

Regaib Kandili ve Sabah Namazı Buluşması

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili 27 Şubat Perşembe günü Hüyük İlçemizin bütün Mahallelerinde ve Hüyük Makbule ve Durmuş Akkuş Merkez Camiinde    kadın - erkek cemaatimizin yoğun katılımıyla dualarla idrak edildi.

Program İlçe Müftümüz Abdullah Yalman’ın vaazıyla başladı ve Yatsı namazı ile devam etti. Namazın akabinde Merkezde görevli İmam-Hatiplerimizin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Nebi ile sürdü. Sonrasında İlçe Müftümüz Abdullah YALMAN ülkemizde son zamanlarda meydana gelen elim hadiselerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, ülkemiz savunmasında görevli olan ve  kanını ve canını seve seve feda eden şühedamızın ruhları için dua etti.

Programımız Cuma günü sabah namazı buluşması ile devam etti. Programa İlçemiz ve Lise gençleri, merkezde görev yapan İmam-hatipler  ve Hüyük halkının katılımıyla gerçekleşti.

Program Yasin, Mülk, Fetih surelerinin tilaveti ile başladı. İlçe müftümüz sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate tesbihat yaptırdı ve akabinde cemaate kısaca vaaz etti. Vaazdan sonra Müftümüz; İdlibte Şehit olan Askerlerimize dua etmekle birlikte yakınlarına Sabr-ı Cemil diledi.

Program cemaate kahvaltı ikramı ile sona erdi.