03.11.2020

Seyit Ali GÜNDÜZ

İlçe Müftüsü

1976 yılında Konya’nın Kadınhanı İlçesinde dünyaya gelen İlçe Müftümüz ilk orta ve lise tahsilimi doğduğu ilçede tamamladı. Kara Deniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu.  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 3 yıl kadar öğretmen olarak görev yaparak 2002 yılında vatani görevini kısa dönem olarak ifa etti.

2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu sınavlarda başarılı olarak Ankara’nın Haymana ilçesinin Alahacılı Köyü’ne din görevlisi olarak göreve başlayan İlçe Müftümüz, daha sonra burada ve Konya Kadınhanı İlçesinde 3 yıl imam-hatip olarak görev yaptı.

2005 yılında açılan ihtisas kursunu kazanarak 2,5 yıl Konya Selçuk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gördü. 2008 yılında oradan mezun olup akabinde 2009 yılında Adıyaman’nın Besni İlçesine vaiz olarak başladı. Besni’de görevliyken 2012 yılında Lyon Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşeliği’ne bağlı Montpellier şehrine din görevlisi olarak gidip orada 4 yıl görev yaptı.

2016 yılında Yurtdışı dönüşü Konya’nın Ilgın İlçesinde vaiz olarak göreve başlayan Gündüz 2018 yılında yapılan müftü alımı sınavlarında başarılı olarak 1 Ekim 2018 -  19 Ekim 2020 tarihi itibariyle Sivas Altınyayla ilçesinde müftü olarak görev yaptı. Naklen atanarak Konya İli Hüyük İlçe Müftülüğünde 02 Kasım 2020 tarihi itibariyle göreve başladı. Halen Hüyük İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta olan Sayın Müftümüz evli ve 3 çocuk babasıdır. Fransızca ve Arapça bilmektedir.