27.02.2020

Hüyük’te Şivlilik Sevinci

Hüyük  Merkez  4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri üç ayların girdiğini ve Regaip Kandili'nin habercisi olan   Şivlilik etkinliğini yaptılar.  Minik  öğrenciler  İlçe Müftüsü  Abdullah Yalman ve Kurs hocalarıyla birlikte ziyaretlerde bulundular.  Bu çerçevede öğrencilerimiz  önce  İlçe Müftülüğümüzü ziyaret etti. İlçe  Müftümüz  ve Müftülük personelinin kandillerini  kutlayan öğrencilere İlçe Müftümüz  şivlilik hediyeleri verip  ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.  Akabinde öğrenciler;  ilçe merkezindeki esnafları ziyaret edip kandillerini tebrik ettiler.

Daha sonra ilçe Kaymakamı  Dilara Şenoğlu Hanımefendiyi  ziyaret edip,  Kandilini tebrik ettiler ve şivlilik hediyelerini aldılar.

Öğleden sonra da ilçe Belediyesini ziyaret ederek Ankara’da  toplantıda olan İlçe Belediye Başkanı  Mehmet Çiğdem  Bey  adına,  İlçe Evlendirme ve Strateji Geliştirme  Müdürü  İsmail Öztepe  beyi  ziyaret edip  kandillerini tebrik ettiler.  Yapılan  ziyarette  İlçe Müftüsü  Abdullah Yalman,  şivliliğin Konya’ya  özgü  güzel  bir adet olduğunu, üç ayların başladığı ilk Perşembe günü olan  Regaip kandilini tebrik etmek için çocukların evleri dolaştığını ve  ev sahiplerinin de çocuklara şeker- çikolata  gibi ikramlar yaptığını,  bu şekilde çocukların sevindirildiğini ve kandil ve Üç Aylarla ilgili bir  farkındalık  oluşturulduğunu anlattı.

Ziyaretten memnun olan esnafımız ve yöneticilerimiz küçüklerimizin kandilini tebrik edip   Şivlilik hediyeleri  sundular  ve  kendilerine  ve  ailelerine teşekkür edip başarılar dilediler.

Biz de Hüyük İlçe Müftülüğü olarak tüm islam aleminin regaip kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah (cc)'tan niyaz ederiz.