19.06.2016

Mustafa İKİZ 1999 - 2003

1956 Yılında Suriye’nin Lazkiye  Vilayetine bağlı  Gebelli köyünde doğdu .  1967 yılında ailesiyle birlikte  Türkiye’ye iltica etmeleri  sebebiyle,  ilk ve orta okulu İskenderun da tamamladı.  Lise tahsilini Konya İmam-Hatip lisesini tamamladı. 1979 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsünü  kazandı. Hadis dersinden  “Sünnet’te Geçen Hayvanlar”  konusunu tez olarak  hazırladı ve 1983 yılında Konya İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.  Konya  Karatay müftülüğüne bağlı  Hacı Hüseyin  Ağa camiinde İmam-hatip olarak  görev aldı. 1990 yılında Konya’ ya Dini Yüksek İhtisas Kursu açılmasıyla, buraya  kursiyer olarak katıldı ve 1993 yılında mezun oldu.  Sırasıyla Bingöl ili  Adaklı İlçesi Müftülüğü ,  Aksaray İli Gülağaç İlçesi Müftülüğü, Konya İli Hüyük İlçesi Müftülüğü görevine atandı . Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa İkiz;  2003 yılında görevde iken geçirdiği rahatsızlık neticesinde  vefat etti.