18.06.2016

Ömer CAN 1989 - 1998

Ömer CAN Hocamız 15 Nisan 1958 yılında Konya İlinin Seydişehir İlçesinin Gevrekli Kasabasında doğdu. Kasabalarında bulunan Müderris Hafız Mehmet Efendi’den Kuran-ı Kerim, tecvit ve Arapça ile ilgili temel bilgiler tahsili gördü. İlkokulu ve Ortaokulu doğduğu kasaba olan Gevrekli’de tamamladı. 30 Mayıs 1976 yılında Kars İmam Hatip Lisesi’nden mezun olarak 01 Temmuz 1976 yılında Burdur Tefenni Karamanlı Kasabası Fatih Camiinde Aday İmam-Hatip olarak görevine başladı. Aynı yıl girdiği sınavlarda başarı sağlayarak Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü kazandı. Konya İslam Enstitüsü’nü okuduğu yıllarda İmam-Hatiplik görevine bir süreliğine ara verdi. Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü 04.12.1981 bitirerek aynı yıl Konya İli Hadim İlçesi Yenikonak Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1 Nisan 1981 ile 31 Temmuz 1983 yılları arasında Kıbrıs Lefkoşa’da Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Askerlik dönüşü Konya İli Seydişehir İlçesi Muallimhane Cami İmam-Hatibi olarak görev yaptı. Bu görevde iken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu Müftülük sınavını kazandı. Antalya İlinde açılan Müftülük ihtisas kursunu başarıyla tamamlayarak 19 Haziran 1984 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Sırasıyla Nevşehir Hacıbektaş İlçe Müftülüğü, Konya Hüyük İlçe Müftülüğü yapan Ömer CAN Hocamız Evli ve 5 çocuk babası olup Arapça ve Fransızca bilmektedir.