22.06.2016

Dr. Süleyman NAROL 2010 - 2016

1976 yılında Konya/Seydişehir'de doğdu. 1987 de ilkokuldan, 1994 de Konya İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.1997 yılında İmam Hatip olarak göreve başladı. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Eğitim Merkezine Kursiyer olarak başladı. 2000 yılında İlahiyat yıllarında başladığı Hafızlığını tamamladı. 2002 yılında İhtisas Kursunu tamamlayarak Sarayönü Vaizliğine atandı. 2004 yılında S. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Anabilim dalında “Şii bir Müfessir olarak Tabersi’nin İtikadi Konulara ilişkin görüşleri” konulu Teziyle Yüksek Lisansı tamamladı.2007 Mart ayında Sarayönü Vaizliği görevinden Müftü olarak Halfeti İlçe Müftülüğüne atandı. 3 yıllık Halfeti Müftülüğü görevinden sonra 2010 yılında Konya Hüyük Müftülüğüne atandı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir alanında "Mezhep Mensubiyetinin Kur’ân’ı Anlamaya ve Yorumlamaya Etkisi"(Eş‘ariyye ve Mu‘tezile Örneği) isimli teziyle Doktora eğitimini tamamladı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olarak naklen atanan Dr. Süleyman NAROL Evli ve üç çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.