26.04.2024

İlçe Müftüleri Toplantısı Meram’da Düzenlendi

Çayırbağı Kur’an Kursu’nda gerçekleşen toplantıya, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve şube müdürleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda selamlama konuşmalarının ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi hitap etti. Genel Müdür Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan din hizmetleri alanındaki çalışmalar ve ilerleyen süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda Kur'an kurslarında ve yaygın din eğitimi verilen hizmet alanlarında, eğitimlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, uygulamada birlikteliğin sağlanması, vaaz ve irşat konuları ile din hizmetlerinin etkinliği ve verimliliği konuları istişare edilerek mahallinde karşılaşılan sorunlara yönelik tespit ve çözüm önerileri görüşüldü. Ayrıca yaklaşan hac sezonu için hazırlıkların yanı sıra hac ibadetinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için alınması gereken tedbirler ile yapılan hazırlıklar ele alındı.

Toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından ilçe müftülerinin görüş, öneri ve taleplerinin alınmasıyla sona erdi.