26.12.2023

AHMET KAÇAR

İLÇE MÜFTÜSÜ

1 Nisan 1978 tarihinde Konya’nın Karatay İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Konya Karatay’da Şehit Sadık İlkokulunda bitirdi. 1990 yılında başladığı hafızlık eğitimini Konya Meram’da bulunan Havzan Nuraniye Kuran Kursunda İsmail KAYA hocada tamamladı.

1999 yılında Konya Merkez İmam-Hatip lisesinden mezun oldu. Vatani görevini 2002 yılında Van’ın Başkale İlçesinde tamamladı. 2005 yılına kadar Konya'da özel sektörlerde çalıştı. Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine ilk olarak Mersin’in Tarsus İlçesine bağlı Hacı Hamzalı köyünde 2005 yılında İmam-Hatip olarak başladı. 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Konya Meram Mühürcü Hacı Lütfi Ağa camiinde İmam-Hatiplik görevini ifa ederken 2013 yılında yapılan Vaizlik sınavında başarılı olarak Konya’nın Hüyük İlçesine Vaiz olarak atandı. 2018 yılında yapılan Dini Yüksek İhtisas Kursu sınavlarında başarı sağlayarak İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde eğitimine başlayıp 2021 yılında ihtisas eğitimini tamamladı.

Konya’nın Karatay İlçesinde Vaizlik görevini icra ederken, 2023 Eylül ayında yapılan İlçe Müftülüğü Sınavını kazanarak  Konya’nın Hadim İlçesine İlçe Müftüsü olarak atanmış ve 27 Kasım 2023 tarihinde Hadim İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Ahmet KAÇAR Arapça bilmektedir.