18.02.2019

İlçe Müftümüz

Bünyamin UYSAL - Altınekin İlçe Müftüsü

ÖZGEÇMİŞ

07.09.1971 tarihinde Konya İli Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Kasabasında dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde, İmam-Hatip Lisesini  de Konya’da okudu. Daha sonra Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden  1997 yılında mezun oldu. Memuriyet hayatına 1992 yılında Bozkır- Dereiçi Kasabasında Vekil İmam-Hatip olarak başladı. Daha sonra Konyanın değişik Camilerinde  Müezzin-Kayyım ve İmam-Hatip olarak görev yaptı.

1997-1999 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Konya Selçuk Eğitim Merkezinde Kursiyer olarak devam edip, başarıyla tamamladı.

1999-2005 yıllları arasında Aksaray Gülağaç İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2006-2011 yılları arasında da Almanya Münih Başkonsolosluğuna bağlı  Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinde Deggendorf ve Pasing Bölgelerinde  Yurt Dışı Din Görevlisi olarak bulundu.

2011-2018 yılları arasında da Konya İl Müftülüğünde  Vaiz ve Başvaiz olarak görev yaptı. Bu görev vesilesiyle , ADRB, Cezaevi, Sevgi Evleri, gibi alanlarda çalışmalarda bulundu. Aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde PDR alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

17.12.2018  tarihinden itibaren Altınekin İlçe Müftüsü olarak atanan Müftümüz, Halen görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır…