24.01.2020

İsmail AYDIN

1966 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Yeniyapan köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, İmam-Hatip Lisesini ise Akdağmadeni ilçesinde okumuştur.

1986’da İmam-Hatip lisesin ‘den mezun olduktan sonra 1987’de Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı, Kavak köyünde 6 ay İmam-Hatiplik görevini ifa etmiştir.

Aynı yıl Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanıp,1987-1992 yılları arası İlahiyat Fakültesini Okurken aynı zamanda hafızlığını tamamlamıştır. Fakülteden sonra yaklaşık 1 yıl vekil İmam-Hatiplik yapmış olup, Kısa dönem askerlik dönüşü 1995 Kasımda Adıyaman Gazi Ortaokuluna Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanmıştır. 2 yıl Gazi Ortaokulunda, 5 yılda Adıyaman Endüstri Meslek ve Teknik Lisesinde görev yaptıktan sonra 2002’de kurumlar arası geçişle Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Sakarya-Hendek/Çamlıca beldesi merkez camisinde İmam-Hatip olarak göreve başlamıştır. 2004 yılında Konya Selçuk İhtisas Kursu süresince dışardan Aşere- Takrip derslerine devam etmiştir. İhtisastan sonra 14 ay Fransa’da, 5 yıl ’da Almanya’da Din Görevlisi olarak görev yapmıştır. 2015’in sonunda Almanya dönüşü Konya-Hadim ilçesine vaiz olarak atanmıştır. Yaklaşık 2 yıllık vaizliğin ardından 4 Aralık 2017’de Van Başkale’ye İlçe Müftü olarak atanmıştır. 03/ 01/2020 tarihinde ise Konya /Akören ilçe müftüsü olarak göreve başlamıştır.Evli ve 4 çocuk babasıdır.