06.12.2022

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’da görme engelli müezzin Mehmet Akif Arıkan’ı evinde ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlık icazet programı için geldiği Konya’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Arıkan ailesinin evine ziyarette bulundu.

Burada Arıkan ailesiyle ile sohbet eden Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın engellilere yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Özellikle görme engelli kardeşlerimiz için açtığımız Kur’an kursları var. İşitme engellilerle ilgili de mesela Türk işaret dilinde dini kavramlar sözlüğü hazırladık. O sözlüğü bastırdık, şimdi revizyonunu yaptık. Yeni baskısı da inşallah önümüzdeki günlerde çıkacak. Zihinsel engelli kardeşlerimiz için de bizim Kur’an kurslarımız var. Bedensel engelliler için hem Kur’an kurslarımızda hem camilerimizde uygun ortamlar hazırlamaya gayret ediyoruz.”

Müezzinliğin ulvi bir meslek olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, “Müezzinlerle ilgili Peygamberimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Kıyamet günü insanlar arasında en uzun boylu olarak gelecek olanlar müezzinlerdir.’ Peygamber Efendimizin böyle bir müjdesi var. Sen seyyid’ül müezzin Hazreti Bilal-i Habeşi ve senin gibi görme engelli olan Abdullah ibn-i Mektum gibi büyük sahabelerin de varisisin.” diye konuştu.

Ziyarette Başkan Erbaş’a Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de eşlik etti.