22.01.2020

Vaizlere yönelik “DEAŞ” konulu seminer düzenlendi

Konya İl Müftülüğü Din Hizmetleri Birimi tarafından sanayi imamları ile birlikte yürütülen “Çalışma Hayatı ve Manevi Destek” isimli proje kapsamında merkez vaizleri, din hizmetleri uzmanları, manevi danışmanlara yönelik “DEAŞ” konulu seminer düzenlendi.

Karatay İlçe Müftülüğü Bedir Kız Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mehmet Nur Akdoğan ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Halil Aydınalp katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk yaptı. Terör örgütlerinin din algısını kullanarak yapmış oldukları faaliyetleri delilleriyle çürüten Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarının önemine dikkat çeken Öztürk,  katılımcılara ve seminere konuşmacı olarak katılan Akdoğan ve Aydınalp’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

İki oturumda gerçekleşen seminerin ilk oturumunu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mehmet Nur Akdoğan yaptı. Akdoğan İslam tarihinde din istismarından örnekler vererek “DEAŞ”ı anlattı.

Öğle sonu gerçekleşen ikinci oturumda ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Halil Aydınalp, din sosyolojisi açısından DEAŞ’ı değerlendirdi.

Seminer, soru-cevap faslının ardından hediye takdimi ile sona erdi.

Eğitime katılan erkek vaizler, il müftülüğü tarafından sanayi camilerinde görev yapan imam-hatiplere yönelik “DEAŞ’ın Kullandığı Kavramlar” da dahil olmak üzere on iki başlık altında yeni seminerler düzenlenecek.