17.04.2018

Altınekin’de Din Görevlilerine “Bağımlılıkla Mücadele” Semineri Verildi

İlçe Müftüsü Dr. Ramazan Yıldırım’ın davet ve katılımlarıyla İlçede görev yapan vaiz, imam hatip ve kuran kursu öğreticilerine yönelik bağımlılıkla mücadelede “Din görevlilerin sorumlulukları” konulu seminer Altınekin düzenlendi.

Seminerde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Bağımlılıkla Mücadele” konudaki hizmet alanı tanıtıldıktan sonra Konya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele koordinatörü Hülya Anıl ve AMATEM koordinatörü Mustafa Uslu, özellikle uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular.

Bağımlılık tedavisi alan bireylerin sosyal ve psikolojik, bedensel sağlıklarının korunması yönünde alınabilecek tedbirler ile taleple mücadele konusunda da önleyici faaliyetler olarak neler yapılabileceğinin anlatıldığı seminerde, toplumdaki olumsuz ön yargının değişmesi konusunda yaşanan tecrübelerden örnekler verildi.

Ayrıca; İ.H.O, İ.H.L ve Liselerde eğitim gören öğrencirin velilerine yönelik düzenlenen seminerlerde “BİLGİLEN, DUYARLI OL, FARKINDA OL” temasıyla ebeveynlere konunun önemi ve hassasiyeti anlatıldı. Dinimizin,  bu konudaki emir ve yasakları dile getirildikten sonra çocukların ve gençlerin madde bağımlılığına iten sebepler üzerinde duruldu. Tespit edilen sebeplerden hareketle katılımcılara öncelikli olarak koruyucu önlemler üzerinde kısa bilgiler verildi.