24.02.2025

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ramazan ayının temasını duyurdu: “İyilik Ayı Ramazan”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının temasını duyurdu: “İyilik Ayı Ramazan”
2025 yılı Ramazan ayı temasını “İyilik Ayı Ramazan” olarak belirlediklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ramazan ayında başta Filistin’de 250 bin kişi olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 2,5 milyon ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
2025 Yılı Ramazan Teması Tanıtım Programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başkan Erbaş, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi Ramazan ayına kavuşmanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek, 28 Şubat Cuma akşamı teravih namazıyla Ramazan’a girileceğini hatırlattı.
“Mescid-i Aksa’yı özgürce ziyaret edelim”
Başkan Erbaş, Ramazan ayına bu sene de Filistin’de yaşanan vahşetin yüreklerde açtığı yaralarla birlikte girildiğine işaret ederek, “İslam dünyası olarak, insanlık olarak mahzun ve kederliyiz. Duamız odur ki 100 yıla yakın süredir devam eden işgal ve katliamlar bir an önce sona ersin. Filistin halkı kendi topraklarında özgürce yaşasın, Mescid-i Aksa’yı özgürce ziyaret edelim. Orada da Müslümanlar ramazan ayında mutlu ve bahtiyar olarak ramazanlarını geçirsinler, ibadetlerini özgürce yapsınlar, duamız budur. Mescid-i Aksa maalesef özgürlüğe hasret. Hele bugünlerde, bu yıllarda, bu aylarda Mescid-i Aksa’nın ne kadar garip olduğunu görmekten dolayı yüreklerimiz yanıyor.” dedi.
“Ramazan ayı nefislerimizi terbiye etmeyi, merhameti kuşanmayı, güzel ahlakla mücehhez bir ömrün idrakine varmayı talim ettiğimiz bir zaman dilimidir.” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, “Ramazan ayı bizim için bir eğitimdir. Ramazan günleri bir iyilik eğitimidir, hayır eğitimidir, yardımlaşma eğitimidir, dayanışma günleridir. Ramazan irademizi sabırla, tevekkülle eğiten bir ruh mektebidir. Gönüllerimizi bencillik ve tamahkarlık hastalığından kurtaran bir şifa mektebidir.” diye konuştu.