28.12.2020

İmam Hatip Mahallesini Yeşillendiriyor

Karapınar Müftülüğü İslik Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Ömer GÜNEŞ, İslik mahallesinde 2019 ve 2020 yıllarında toplam 1840 fidanı toprakla buluşturdu.

Toplumumuzda farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak maksadıyla İmam Hatip Ömer Güneş’in öncülük ettiği ağaç dikim etkinliğine mahalle sakinleri de katıldı.

Fidanların bir kısmını satın aldıklarını, önemli bir miktarını da Konya Şeker’den temin ettiklerini belirten İmam Hatip GÜNEŞ, 2019 yılında başlattığı ağaç dikim etkinliğini halkın memnuniyet ve sevinçle karşıladığını, geçtiğimiz günlerde diktikleri 600 adet fidan ile birlikte 2020 yılı sonu itibariyle cami çevresi, mezarlık alanı ve mahalle içinde çeşitli bölgelerde toplamda 1840 fidanı toprakla buluşturduklarını ifade etti. Kolay olanın fidanı dikmek olduğunu, zor olanın ise dikilen fidanın bakımının olduğunu dile getiren GÜNEŞ, fidanların sulanması için 2000 metre damlama sistemi kurduklarını ve mahalle sakinlerine diktikleri fidanların bakımına özen göstermelerinin gerekliliğini hatırlattığını söyledi. Ayrıca fidan dikimi çalışmalarının devamının geleceğini belirterek 10 yıl sonra mahallenin orman gibi yeşereceğinin umudu içerisinde olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Yunus AYDIN sadece günümüz için değil geleceğimize nefes olacak çalışmaları dolayısıyla İslik Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Ömer GÜNEŞ’e teşekkür belgesi verdi.

Not: Fotoğrafların bir kısmı 2019 yılına aittir.