29.04.2024

İstanbul Bahçelievler İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapmakta iken İlçemiz Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atanan ve  05.10.2022 tarihi itibari ile görevine başlayan Yusuf Sarı;

1981 tarihinde Konya'nın Ereğli İlçesinde dünyaya geldi. İlk, Ortaokul ve Lise’yi Ereğli'de okudu. Doğu medreselerinde Arapça ve Temel İslam İlimlerini okuyarak Arapça eğimini tamamladı. 2012 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
     2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İmam-Hatip alımı sınavında başarı göstererek Konya Karatay Fetih Camii'nde sözleşmeli İmam-Hatip olarak göreve atandı.

2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının Dini Yüksek İhtisas Kursu sınavını kazanarak Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Vaizlik ve Müftülük eğitimini aldı. 2018 yılında Selçuk İhtisas Merkezini başarıyla tamamladıktan sonra İstanbul Bahçelievler ilçesine Vaiz olarak göreve atandı.
     2019 yılında Necmeddin Erbakan  Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitütüsü Hadis Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı yıl Doktora eğitimine başladı ve halen devam etmektedir.
     Diyanet İşleri Başkanlığının 2021 yılında açmış olduğu İlçe Müftülüğü sınavında başarı göstererek 2022 yılı Ekim ayında Konya İli Halkapınar İlçesine ilçe Müftüsü olarak atanan Yusuf Sarı evli ve 3 çocuk  (1 Kız 2 Erkek) babası olup  Arapça bilmektedir.