19.09.2019

Yalıhüyük İlçe Müftülüğü "Sivil Hafızlık Projesi"

“Sivil Hafızlık Projesi” Kapsamında Konya Yalıhüyük İlçe Müftülüğümüzce “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Konya İl Müftülüğümüzün ve ilçe müftülüklerimizin hazırladığı ve uygulamaya konan “Sivil Hafızlık Projesi”  kapsamında Başkanlığımızın Kur’an Kurslarında Hafızlık Eğitimine başlayan ancak değişik sebeplerle 24 aylık süre içerisinde hafızlığını bitiremeyip Kur’an kursundan ayrılan Cafer Kaya isimli gencimiz, yarım kalan hafızlığını tamamlayarak hafızlık belgesini almayı hak kazanmıştır.

İlçe Müftümüz Önder Özkan’ın 1 yıl süre ile öğrencimizin günlük ezberlerini dinlemesi ve düzenli bir şekilde takip etmesi sonucunda, gencimizin hafızlığını tamamlaması sağlanmıştır. Ayrıca Öğrencimize Ramazan ayında camilerimizde mukabele okuma imkânı verilerek kendisinin hafızlık tespit sınavına girmesi teşvik edilmiştir.

Bu kapsamda Konya İl Müftüsü Ahmet POÇANOĞLU hocamızın katılımıyla ilçe müftülüğümüzce Sivil Hafızlık Projesi Hafızlık İcazet Merasimi düzenlenmiştir. Yalıhüyük Merkez Camiinde 18.09.2019 Çarşamba günü düzenlenen programa ilçe Kaymakamımız Muhammed Deniz KILINÇ, Belediye Başkanımız Hasan KOÇER, komşu ilçe müftülerimiz ile vatandaşlarımız katılmıştır.

Program; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Açılış Konuşması, Protokol Konuşmaları, Hafızın Cübbe Giyimi, Slayt Gösterimi, Hafızın Kısa Sure Okuması, Belge-Hediye Takdimi ve Dua ile son bulmuştur.