02.01.2024

Tuzlukçu İlçe Müftülüğü Kudüs Programı

KUDÜS ARZ-I MEV‘ÛD DEĞİL ARZ-I MUKADDESTİR

Konya Tuzlukçu İlçe Müftülüğü tarafından “Konya’dan Kudüs’e Gazze’den Mekke’ye” konulu program tertip edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan Tuzlukçu İlçe Müftüsü Mikail Zor, Kudüs arz-ı mev’ut değil arz-ı mukaddestir ve öyle kalacaktır dedi.

Hz. İbrahim’den Hz. Musa’ya Hz. Davut’tan Hz. Zekeriyya’ya Hz. Süleyman’dan Hz. Yahya ve Hz. İsa’ya kadar cümle peygamberlerin secdegahı olan Kudüs, el-Kuddüs olan Allah’ın mukaddes kıldığı bir beldedir. Bu nedenle Kudüs inananlar için bir toprak meselesi değil mukaddesatına sahip çıkma davasıdır diyen müftü ZOR, Gazze’de yaşanan zulme, “hem insan olma hem Müslüman olma hem de ortak tarihi geçmişe sahip olma sebeplerinden ötürü millet olarak ‘’Sessiz kalma lüksümüz yoktur” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Kalk ve uyar” ayatine gönül veren biz Müslümanlar, kısa vadede sesimizi yükseltip yaşanan vahşeti protesto ederek, orta vadede zulme katkı sunan markaları sürekli olarak boykot ederek, uzun vadede ise mevcut durumu tersine döndürecek nesiller yetiştirerek bu meselenin üstesinden gelebileceğimizi belirten ZOR, katılımcılara göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

İlahiler ve semazen eşliğinde devam eden program ilçe vaizi Yasin BİLKİL’in duasıyla sona erdi.