21.03.2019

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıldönümü Taşkent ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Taşkent İlçe Müftülüğü ve Avşar Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen Avşar Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıldönümü etkinliğine ilçe müftüsü, Avşar Çok Programlı Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Avşarlı vatandaşlar katıldı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını, Avşar Çok Programlı Lisesi Müdürü Ortaokulu Müdürü Ersin BAŞARAN yaptı.

Müdür Ersin BAŞARAN selamlama konuşmasında, 104 yıl önce binlerce vatan evladının Çanakkale’de vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi. Amaçlarının vatanına, dinine, milletine bağlı, bilinçli, şuur sahibi dindar, ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Taşkent İlçe Müftülüğü ve Avşar Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen programda AÇPL öğrencilerinin hazırmış olduğu türkü, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir, ilahi ve tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Nizamettin BAYRAKCI tarafından “Şehitlik ve Çanakkale” adlı bir konferans verildi. İlçe Müftüsü Nizamettin BAYRAKCI konuşmasında Çanakkale zaferinin iyi bir şekilde anlaşılması gerektiğini, bugün bu topraklarda nefes alıp veriyorsak, huzur ve emniyet içerisinde yaşıyorsak bunu vatan için, millet için, devlet için, bayrak için, din için, mukaddesat, namus ve iffet için canlarını seve seve feda eden, armağan eden, kanlarıyla bu topraklarıyla vatan kılan, kahraman şehitlerimiz sayesindedir, dedi. İlçe müftüsü, daha sonra dinleyicilere Çanakkale’de vatanımızı savunan ecdadımızın (dedelerimiz ve nenelerimiz) sahip oldukları insani ve ahlaki değerleri,  aynı inanç, aynı sevgi, aynı amaç, aynı gaye aynı duygu etrafında birleştiren unsurları ve cephede gösterdikleri kahramanlıklardan örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

Program, Taşkent İlçe Müftülüğü tarafından ´18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma’ günü kapsamında Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışmasında dereceye giren ve 15 tatilde ilköğretim ve liselerde camilere devam eden öğrencilere ödüllerin ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi. Program sonunda konferansa katılanlara tatlı ikram edildi.