18.03.2019

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Şiir Yarışması

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle, Müftülüğümüz tarafından lise öğrencileri arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ezbere okuma yarışması düzenlendi. Yarışma neticesinde Avşar Çok Programlı Lisesi Öğrencisi Rümeysa Sultan YERLİKAYA birinci, Balcılar Çok Programlı Lisesi Öğrencisi Kevser KANDEMİR ikinci ve Taşkent Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Huriye ÖZDEN üçüncü oldu.

Birinciye çeyrek altın karşılığı 350 TL İkinciye gram altın karşılığı 250 TL,  üçüncüye de çeyrek altının yarısı karşılığı 150 TL ödül verilirken yarışmaya katılan bütün öğrencilere mansiyon ödülü olarak Başkanlığımız yayınlarından “İslam İlmihali” (cep boy) ve “Diriliş Destanı Çanakkale Unutulmasın” adlı eserler hediye edildi.

Dereceye giren öğrencilere hediyeleri; birinciye İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet TIĞLI ikinciye Belediye Başkanı Sayın Osman ARI üçüncüye İlçe Müftüsü Sayın Nizamettin BAYRAKCI tarafından 18 Mart 2019 Pazartesi günü Taşkent Kültür merkezinde düzenlenen “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” programında verildi.