22.10.2021

Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans gerçekleştirildi.

KONYA İL MÜFTÜSÜ DOÇ. DR. ALİ ÖGE, MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE DÜZENLENEN "PEYGAMBERİMİZ VE VEFA TOPLUMU" KONULU BİR KONFERANS VERDİ.
20.10.2021 Çarşamba günü saat 20:00’de Vatandaşlarımızın yoğun ilgi ve katılımı ile başlayan  konferansa İlçe Kaymakamı Deniz PİŞKİN, Belediye Başkanı Mehmet TUTAL, komşu ilçe müftüleri, kurum amirleri, İlçedeki siyasi parti ve STK temsilcileri, din görevlileri katıldı.
Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, vefanın gereği olarak bu vatanı bizlere emanet eden şehitleri rahmetle yad ettiklerini, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını, Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkarttığının altını çizdi. Peygamberimizden vefa örnekleriyle sözlerini sürdüren Doç. Dr. Ali ÖGE, vefalı bir peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salât ü selam getirmek ve emaneti Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz temennisiyle sözlerini tamamladı.
Program sonunda İlçe Müftüsü Adem BEBEK ve Belediye Başkanı Mehmet TUTAL tarafından İl Müftümüz Doç. Dr. Ali ÖGE’ye hediye takdiminde bulunuldu.

Diğer taraftan;  İlçe Müftüsü Adem BEBEK, "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferansa teşrif eden SEydişehir Kaymakamı Sayın Deniz PİŞKİN ve Belediye Başkanı Mehmet TUTAL'a, kurum müdürlerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, medya temsilcilerine, öğretmen, öğrenci, genç ve yaşlı tüm Peygamber vefalısı Seydişehir'lilere, Beyşehir, Derebucak, Ahırlı ve Yalıhüyük İlçe Müftüsü meslektaşlarına, programın hazırlanıp sunumunda emeği geçen, organizasyonda koşturan ve katılım sağlayan tüm din görevlisi/Kur'an Kursu öğretcilerine, salon hizmeti sunan Emin AKÇAY ve ekibine teşekkür etti.