19.10.2021

Mevlid-i Nebi Haftası.

Mevlid-i Nebi gecesinde yatsı namazından önce İlçe Müftüsü Adem BEBEK tarafından Şehit Ahmet Erol Camii'nde ''Peygamberimiz ve Vefa Toplumu'' konulu vaaz programı icra edilmiş olup, namazı müteakip Din görevlileri tarafından Mevlid ve Kur'an-ı Kerim okunup cemaat ile birlikte dualarda bulunuldu.

Ayrıca;

Mevlid-i Nebi Haftası programları kapsamında Müftülüğümüzce “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temalı 20 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 20.00 de İlçemiz Kızılay Düğün Salonunda gerçekleştirdiğimiz konferansa Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE konuşmacı olarak katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Seyitharun Veli Camii Müezzin Kayyımı Fatih ERDEMİR tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. İlçe Müftüsü Adem BEBEK açış konuşmasında; “1989 yılından itibaren kesintisiz olarak kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası programlarında Başkanlığımızca her yıl yeni bir konu başlığı tercih edilmektedir. Bu yılın konusu ise “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” dur. Bundan amaç, Peygamberimizin örnekliğinde oluşan İslam Toplumunu sağlıklı bir şekilde ayakta tutan değerlerin yaşatılmasıdır. Bu değerler İslam Toplumunu birbirine bağlayan, kaynaştıran ve daha güçlü kılan değerlerdir. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insan ve toplum hayatına yansımasını Peygamberimiz (s.a.s.) ve O’nun ashabının hayatında net ve berrak bir şekilde görmekteyiz. O’nun bize miras olarak bıraktığı birçok değeri zamanla ihmalimiz nedeniyle kaybettiğimiz ve buhranlar yaşadığımız bir gerçektir. Mevlid-i Nebi Haftasında bu değerlerimizin gündeme taşınması, tekrar hatırlama ve hayatımızda yaşanılır kılma çabasındandır. “Vefa” da bu değerlerdendir” dedi. Seyitharun Veli Camii İmam Hatibi Süleyman KOYUNCU ve Alaylar Camii İmam Hatibi Hüsamettin GÜNAY’ın okudukları İlahi ve kasidelerden sonra Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferanslarını verdiler.
Program İlçe Kaymakamı Sayın Deniz PİŞKİN, Belediye Başkanı Mehmet TUTAL ve İlçe Müftüsü Adem BEBEK tarafından hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.
Konferansa İlçe Kaymakamı Deniz PİŞKİN, Belediye Başkanı Mehmet TUTAL, Beyşehir, Derebucak, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçe müftüleri, kurum amirleri, İlçedeki siyasi parti ve STK temsilcileri, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.
Diğer tereftan;
Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, İlçemizdeki lise, ortaokul ve KYK öğrencilerine yönelik “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temalı İlçe Müftümüz Adem BEBEK tarafından Şehit Fatih Yaşar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda konferanslar verildi.