03.07.2019

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCIMIZ SAYIN DR. SELİM ARGUN KONFERANS VERDİ

Selçuklu Müftülüğü İkrar Gençlik Merkezinin öğrencilerine Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Selim ARGUN konferans verdi. Selçuklu Müftülüğü konferans salonunda yapılan programda; Müftümüz Nusret Karabiber yoğun programları arasında bizlere zaman ayırdığı için Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Selim ARGUN’a teşekkür etti.  Sayın Argun da Konya halkına kendilerine göstermiş oldukları misafir perverliklerinden dolayı teşekkür ederek programa başladı ve Selçuklu Müftülüğü İkrar Gençlik Merkezinin öğrencilerine kariyer planlamasında atılması gereken adımları tek tek sıraladı. Sayın Argun; “Sizlerin Diyanet İşleri Başkanlığını bir kariyer alanı olarak görmenizi istiyorum. Başkanlığımızın sizin gibi interdisipliner çalışmaları yapan çok yönlü düşünebilen farklı mesleki tecrübeleri içerisinde barındıran gençlere ihtiyacımız var. Diyanet İşleri Başkanlığı hariciyesinde müşavirlik ve ataşelik gibi devletimizin en prestijli görevlerine talip olabilmek için bazı şartlar var. Dil şartı bunların en önemlisi. Sizlere tavsiyem şudur ki ilahiyatçı olalım ya da olmayalım mutlaka Arapçayı öğrenelim. Medeniyetimizle kopan bağı yeniden birleştirmek amacıyla Arapçayı ve Osmanlıcayı şakır şakır konuşmamız gerekir. Tabi ki bu yetmez bununla beraber bir ya da iki tanede batı dilini öğrenmeniz gerekir. Şimdiden akademik planlarınızın arasına bunu dâhil etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Benim sizlere tavsiyem İngilizcenin dışında farklı bir dil öğrenmeniz, mesela İspanyolca, Çince, Portekizce ya da Rusça. Arkadaşlar Ekonominin sıklat merkezi Uzak Doğudur şuanda. Gerek üretim gerekse gayrı milli hâsıla açısından Uzak Doğu şuanda eski kıta Avrupa yeni kıta Amerika’yla yer yerde önde gitmektedir. Bu açıdan Uzak Doğu dilleri çok önemlidir. Bu gün bir milyarın üzerinde İspanyolca bilen var dünyada. Bizler davetle mükellef olan bir milletin ümmetiyiz. O insanlara İslam’ın yalın hakikatlerini ulaştırmamız gerekiyor. Bunun içinde İspanyolca bilmemiz gerekiyor.

Sizlerin dünyanın dört bir tarafında en kaliteli üniversitelerinde okuyanlarından hiçbir farkınız yok fazlanız var eksiğiniz yok. Bunları bilin yeter ki vaktinizi boşa harcamayın sistematik çalışın malayaniyle(kişinin kendisini ilgilendirmeyen bir şeyle vakit harcaması) uğraşmayın. Dijital eroinden, sosyal medyanın bağımlılığından vebadan kaçar gibi kaçmalıyız. En başarılı öğrenci bunu başarabilen öğrenci olacaktır. Şuan içinde bulunduğunuz kıymetli dönemi iyi değerlendirebilirseniz çok daha önemli görevlere imkân sağlanacaktır. Hepinize başarılar diliyor, kıymetli vakitlerinizi ayırarak buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Program Sayın Dr. Selim Argun’a Selçuklu Müftümüz Nusret Karabiber’in çiçek takdimiyle son buldu.  Daha sonra Selçuklu Müftülüğümüz toplantı salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Selim ARGUN başkanlığında Müftümüz Nusret Karabiber’in de katılımıyla ilçemiz vaizleriyle değerlendirme toplantısı yapıldı.