21.04.2024

Yukarı Pınarbaşı Mahallesinde Yağmur Duası Yapıldı

Yukarı Pınarbaşı Mahallesinde ülkemizde ve şehrimizde yaşanan kuraklık ve yağmur yağmaması nedeniyle toplu halde yağmur duası yapıldı.
Ögle namazi öncesi konuşan İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, “Kuraklık dönemlerinde yağmur yağması için yapılan duaya yağmur duası (istiska) denir. Duadan önce fakirlere sadaka verilmesi, herkesin günahlarından tövbe ve istiğfar etmesi, küs olanların barışması uygun olur.
Yağmur duasına giderken mütevazı ve boynu bükük bir durumda olmak, ihtiyarları ve çocukları, yavrularıyla birlikte hayvanları da götürmek müstehaptır." dedi.
Yağmur duası programı, din görevlilerinin tilavet etiği Kur'an-ı Kerim ve tevbe istiğfar sonrası Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge tarafından kıldırılan Öğle Namazı, yapılan dua ve ikram ile sona erdi.