25.03.2024

ÖRNEK PROJE "EVLİLİK OKULU" SEMİNERLERİNİN SON DERSİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MÜŞAVİRİ DOÇ. DR. FATİH KURT'UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Selçuklu Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde, Selçuklu Merkez Camisinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Evlilik Okulu" seminerlerinin son dersi Selçuklu Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Molla Gürani Cami İmam Hatibi Kasım Biceğez tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından projeyi yürüten Selçuklu Merkez Cami İmam Hatibi Hidayet Eskici, evlilik okulu seminerleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Müftümüz Selim Yazıcı "Evlilik Okulu seminerlerinin, bekar gençlerimize, nişanlı gençlerimize ve yeni evlenmiş çiftlerimize bir bilinç oluşturduğunu örnek ailelerin bu temel ahlak prensipleri üzerine kurulması gerektiğini söyledi. İlçe müftümüz düzenlediğimiz evlilik okuluna yoğun bir katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge hocamız ise yoğun katılımlı gerçekleşen seminerlerin son programında dahi gençlerimizin gözlerindeki heyecanı gördüğünü ifade ederek huzurlu toplumların bilinçli anne babalardan meydana geleceğini söyledi.

Diyanet İşler Başkanlığı Müşaviri Doç Dr. Fatih Kurt hocamız da gençlere hitaben "Peygamber efendimizin aile hayatından örnekler verdi"

Alanında uzman hocaların katılımıyla gerçekleşen seminerlerin son programına da yoğun bir katılım oldu. Evlilik öncesi, evlilik süreci ve baba okulu gibi evliliğin bütün süreçlerini katılımcıları bilgilendiren örnek proje alanında en kapsamlı ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Program sonunda gerçekleştirilen çekilişle Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şeyma Nur Yılmaz'a Umre ödülü çıktı. Katılımcılara altın, beyaz eşya, ev araç gereçleri gibi birçok hediye takdim edildi.